Новини и статии

Как червеното месо запушва артериите?

Публикувано в: Любопитно 18 October 2013

chervenomeso

Вещество в червеното месо, което се добавя и в енергийните напитки, предизвиква втвърдяване и запушване на артериите.

Нови изследвания показват, че бактерия в стомаха превръща въпросното вещество (карнитин) в trimethylamine-N-oxide (TMAO), за което се знае, че води до атеросклероза. Учените са установили, че ако диетата ни е богата на карнитин, организмът увеличава производството на бактерията, която го преобразува в опасното вещество.

Ако менюто ви е богато на червени меса и енергийни напитки, рискувате да увредите здравето си - застрашавате сърдечно-съдовата си система. Вегетарианците са в по-добра позиция, тъй като организмът им не синтезира така интензивно TMAO, дори когато консумират месни храни (за целите на проучването).

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

8 Коментара

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Един мой приятел не вярваше на това, което ви пиша сега. Той е лекар в Щатите, но психиатър. Имаше наднормено тегло и накрая отключи диабет, а в семейството му изобщо няма такъв! Неговият личен лекар тогава го поставил на строга диабетна диета и му казал, че като отслабне в резултат на това,диабета ще изчезне! така и станало, но страничния резултат бил и , че той станал по-жизнен, подмладен и накрая ми каза: " Знаеш ли че диабетната диета е най-добрата в света!", а аз му отговорих: "Аз какво ти казвах преди, а ти набиваше кола след кола и сок след сок!"

И още, кои са тези учени, къде са тези доказателства! Пълно е с недоказани факти за вредата на месото, а доказаните факти за вредата на вегетарианството масово се прикриват! Разбира се претоварването на храносмилателната система с мазнини и меса от животински произход може да доведе до храносмилателни р-ва,панкреатит, колит и много други, но това важи и за какъвто и да било вид храна! Например солта в много висока доза може директно да ви убие и дори е исползвана в Китай за екзекуции, но в умерени количества е необходима и полезна. Единствено захарта и нишестените храни са несвойствени за нашия организъм, който има хишническа храносмилателна система, а не на тревопасно, а в момента те са най-разпространените храни още от детството, което води до ранни сърдечно-съдови заболявания и диабет!Отдавна се знае за връзката между диабета и сърдечно-съдовите залолявания и тя е една - бързи въглехидрати ! Това е истинската отрова на нашето време!

Вегетарианците апропо развиват най-тежко атеросклероза,защото основната причина за натрупване на мазнини и холестерол са бързите въглехидрати ,а не белтъчините от какъвто и да било произход! най просто това се вижда при пациенти , които преминават на вегетарианска диета без белтъчини и мазнини от животински произход и холестерола им скача двойно! Най добрата диета е белтъчна със зеленчуци/проверете холивудските диети/,а още по-добрата е белтъчините да се набавят от морски произход, само, че тогава трябва да се внимава за рак на стомаха и да се правят повече изследвания в тази посока!

Да не би пилешкото месо което е тъпкано с антибиотици да е по полезно.

xaresvami

Не са се изразили правилно журналистите - имат се предвид бактерии от нормалната чревна флора. Иначе написаното е вярно.

Съгласен съм колегата, голяма глупост е. Как да вярваме после на печатното слово, особено като става дума за здравето ни?

"...Учените са установили, че ако диетата ни е богата на карнитин, организмът увеличава производството на бактерията, която го преобразува в опасното вещество..."
Доста голяма глупост сте написали - организмът да да произвежда бактерии :)))))))

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.12757 seconds