Новини и статии

Лечебните свойства на ябълковия оцет

Публикувано в: Любопитно 17 August 2010

yabalkovocet

Ябълковият оцет е старо и изпитано домашно лекарство, което народната медицина прилага при много заболявания. Той помага за облекчаване на алергии и дерматити, инфекции на синусите и гърлото, висок холестерол, грип, хронична умора, рефлукс, артрит, подагра. Ябълковият оцет се препоръчва и за отслабване, защото разтваря мазнините. Той придава здрав и блестящ тен на лицето. Мнозина твърдят, че с всекидневно приемане на ябълков оцет, смесен с вода, са нормализирали кръвното си налягане за 2 седмици. Ябълковият оцет е полезен и за домашните животни - котки, кучета и коне. Той им помага при артритни болки, пази ги от паразити и прави козината им лъскава.

Обикновено се препоръчва в пропорция 2 чаени лъжички ябълков оцет в една чаша вода 3 пъти на ден. При по-тежки заболявания, като киселинен рефлукс, бронхит или гнойно гърло ябълковият оцет може да е 2 супени лъжици. Дозата за поддържане на добро здраве, тегло и pH баланс е 2 чаени лъжички в 400 милилитра вода. От течността трябва да се отпива през целия ден, а не да се приема наведнъж.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

5 Коментара

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

http://applevinegar.run-bg.com/

Откъде мога да си купя истински ябълков оцет? Благодаря предварително за отговора!

Трудно е да се разбере кой ябълков оцет е натурален, повечето е менте,защото лесно се прави.Най-сигурно е да си направите сами, в нета има рецепти.

Ябълковият оцет, който купуваме от магазина не е ли лечебен? От къде да намеря органик - мътен оцет?

Искам само да добавя, че ябълковият оцет трябва да е органик(да стои мътен), обикновеният не е лечебен.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.16180 seconds