Новини и статии

Майките пушачи ще имат дебели деца

Публикувано в: Бременност и майчинство 30 April 2010

pregnantwomansmoking-1

Децата, чиито майки пушат по време на бременност, е по-вероятно да страдат от затлъстяване в тинейджърските години, пише британският таблоид "Дейли Мейл".

Изследователи открили, че бебета, които са изложени на цигарен дим още в утробата на майка си, са предразположени да трупат повече мазнини в по-късен етап от живота си в сравнение с връстниците си, показва ново проучване. Тинейджърите, чиито майки не са спрели цигарите по време на бременността могат да натрупат три пъти повече излишни килограми. Това е една от причините, която трябва да подтикне майките да избягват цигарите поне до раждането. Учените обясняват, че никотинът остава в тялото на бебето по-дълго отколкото в тялото на майката, което може да повлияе на определени части от мозъка, включително на тези, които контролират какво и по колко да ядем.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.18276 seconds