Новини и статии

Нов метод за лечение на разширени вени бе представен у нас

Публикувано в: Здравни новини 18 January 2010

razshireni_veni

Нов метод за лечение на разширени вени представи у нас израелският съдов хирург д-р Ягир Галили. До момента той е направил над 25 хиляди процедури.

„Използваме ултразвук, който ни насочва директно към болното място. След това под ултразвуков контрол се инжектира веществото, която свива вената. Едно от големите удобства на този метод е, че веднага след интервенцията пациентът може да се върне към всекидневните си задължения", обясни хирургът.

По време на процедурата няма нужда от упойка. Не се налага постъпване в болница, тъй като методът може да бъде извършен във всеки кабинет. Методът гарантира 100% успеваемост, дори при тежки случаи. Хирургът е провел поредица демонстрации пред български лекари, предстои да се уточни в коя болница в София ще работи.

Цената на този метод на лечение е различна за отделните страни. Така например в Хърватия процедурата струва 1900 евро за двата крака, ако се наложи втора интервенция се заплаща половината сума. За всяка следваща процедура цената е по 250 евро. Очаква се у нас тя да е много по-ниска, за да е достъпна за повече хора.

Хроничната венозна болест e едно от най-разпространените, тежки и инвалидизиращи заболявания.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

1 Коментар

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Кога ще идва в България доктор Ягир Галили?

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.18236 seconds