Новини и статии

Стенокардията влошава качеството на живот на сърдечно болните

Публикувано в: Здравни новини 19 October 2009

Всеки трети хронично болен с диагностицирана стенокардия страна от болки в гърдите, които влияят негативно на ежедневието му, установиха австралийски епидемиолози от Университета на Аделаида.

Кардиолозите са изчислили, че 29% от пациентите изпитват болки в гърдите най-малко веднъж седмично, въпреки лечението с най-новите лекарства. Острата болка в гръдната област най-често се усеща при напрежение и стесняване на кръвоносните артерии. Болките в гърдите са опасни и с това, че могат да предизвикат сърдечен пристъп. Над 60% от хората със сърдечни проблеми са се оплакали, че стенокардията ограничава малките радости в живота им. Медиците са открили, че заради постоянно възникващите болки пациентите със стенокардия имат по-лошо качество на живот, защото не могат да водят активен живот, да спортуват, свободно да пътешестват без да се страхуват, че ще ги застигне изненадващ пристъп.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.02697 seconds