Новини и статии

Сексът два пъти седмично предпазва от сърдечно заболяване

Публикувано в: Сексуално здраве 8 January 2010

dv1991002

Мъжете, които правят секс поне два пъти седмично, са изложени на два пъти по-малка опасност от сърдечно заболяване, показва ново изследване.

Според него мъжете, които редовно правят секс, е с 45% по-малко вероятно да се разболеят от опасно сърдечно заболяване, отколкото мъжете, които правят секс веднъж на месец или по-малко. Изследването сред 1000 мъже показва, че сексът защитава сърцето на мъжа, но не е ясно дали има същия ефект и върху жените. Въпреки че от дълго време се смята, че сексът се отразява добре на физическото и умственото здраве, учените малко са изследвали цялостната полза, която честите сексуални отношения може да имат върху сериозни заболявания като сърдечните. При последното изследване на института Ню Ингланд в Масачузетс била изследвана сексуалната активност на мъже между 40 и 70 години, участващи в дългосрочен проект, започнал още през 1987 г. През 16-месечния период мъжете редовно били питани колко често правят секс и след това били преглеждани за симптоми на сърдечно заболяване. Изследователите взели предвид и други рискови фактори като възрастта на мъжете, теглото, кръвното им налягане и холестерола. Резултатите, публикувани в "American Journal of Cardiology", показват, че мъжете, които правят секс поне два пъти седмично, е много по-малко вероятно да се разболеят от сърдечно заболяване, спрямо мъжете, чиито сексуални контакти са ограничени до един път месечно.

Учените обясняват, че положителното влияние на секса може да се дължи както на физическите, така и на емоционалните последици от него върху тялото. Мъжете, които често изпитват сексуално желание и успяват да правят секс, е вероятно да са по-здрави. Предишно изследване на учени от университета "Уилкс" в Пенсилвания установи, че сексът веднъж или два пъти седмично укрепва имунната система и намалява опасността от простуда или грип.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.04385 seconds