Новини и статии

Защо трябва да ядем нар

Публикувано в: Хранене и диети 15 February 2012

large_product_image_description1207

Намаляването на лошия холестерол е важно, но предотвратяването на окисляването му също е от значение. Когато холестеролът се окислява, той се залепва за артериалните стени, което води до образуването на плака.

Учените обаче твърдят, че сокът от нар с уникалните си антиоксидантни свойства не само блокира натрупването на опасните плаки, но и прочиства съдовете при редовна консумация. Изследванията показват, че нарът активира ензим, който разрушава окисления холестерол.


Вярно е, че изцеждането на пресен сок от нар е пипкава работа, но дълготрайните ползи са много примамливи – здраво сърце и чисти кръвоносни съдове.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.21254 seconds