Новини и статии

Kлючови медикаменти не намаляват диабетния риск

Публикувано в: Здравни новини 15 March 2010

diovan160

Два ключови медикамента за лечението на пациенти с диабет тип 2 са показали назадоволителни резултати при тестовете за намаляване на риска при  ранни признаци на заболяването, съобщи Би Би Си.

Изследването, публикувано в New England Journal of Medicine, е обхванало над 9000 души от 40 държави и не е открило намаляване на бъдещите сърдечни проблеми при участниците, на които са предписани лекарствата, в сравнение с плацебо групата. Всички доброволци били диагностицирани с „понижаване на толерантността към глюкоза". Едното лекарство е за намаляване на кръвното налягане (Diovan), а другото за контролиране на кръвната захар (Starlix), пише Ройтерс.

Резултатите от проучването не са показали разлика в развитието на диабет тип 2 при употреба на медикаментите или плацебото. Не е  открит и ефект върху риска от инфаркт или инсулт.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.13120 seconds