Новини и статии

Прекаляването със спорта също крие рискове за здравето

Публикувано в: Фитнес и тонус, Превенция и хигиена 6 October 2009

прекаляване със спорт

Хората, които спортуват, трябва да са наясно, че опорно-двигателният апарат е структура, която не е предвидена за екстремни натоварвания, които са извън нормалните възможности. В противен случай може да се стигне до травматизъм, който да се отрази доста пагубно след определен период години.

С течение на годините рисковете от травми нарастват. При жените периодът на менопаузата е възраст, при която се губи голямо количество костна маса и има риск от остеопороза. Ако такава жена се занимава със ски, вероятността от фрактура при падане е по-голяма. При мъжете с възрастта рисковете по отношение на сърдечно-съдовата система се засилват. Човек, който е свикнал да тренира, трябва да внимава да не „прескочи" своята тренираност и сърцето да не може да издържи. На риск е изложена цялата сърдечно-съдова система, може да възникне проблем в мозъка.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.14559 seconds