Болести

Генитален херпес

Автор: Medicine.BG Последна редакция: 10 April 2010

Усложнения

Инфекциите с генитален херпес обикновено не причиняват сериозни здравни проблеми в здрави възрастни индивиди. При хора, чиято имунна системи не работи пълноценно, обаче, активните периоди на гениталния херпес могат да бъдат необичайно тежки и продължителни.

Понякога, хора с нормална имунна система могат се да разболеят от херпес инфекция на окото, наречена очен херпес. Очният херпес се причинява обикновено от HSV-1, но понякога и от HSV-2. В редки случаи се развива сериозна очна болест, включително слепота.

Бременна жена заразена с херпесна инфекция може да предаде инфекцията на детето. Дете родено с херпес може да умре или да има сериозни мозъчни, кожни или очни увреждания. За това всички бременни жени, които имат херпес или чиито полов партньор има херпес, трябва да обсъдят ситуацията със своя лекар и да планират ситуацията, за да намалят риск. Деца родени с херпесна инфекция имат по-добра прогноза, ако болестта е известна и лекувана своевременно.

Гениталният херпес, подобно на други генитални болести, причиняващи разраняване на кожата, играе важна роля в разпространението на СПИН. При инфектираните с херпес има по-голям риск от заразяване със СПИН. Това може да се дължи на отворените кожни ранички причинявани от херпесната инфекция или от други фактори на имунната система.

Продължи да четеш за Генитален херпес на следващата страница.

Page generation time: 0.04992 seconds