Новини и статии

Витамин Д за борба с диабета

Публикувано в: Здравни новини 19 January 2010

20090408maintleehlqyk

Ново изследване, проведено в САЩ, изважда на показ факта, че пациентите, които изпитват недостатъчност на витамин Д, са по-предразположени да страдат от високо кръвно налягане, сърдечно-съдови заболявания и диабет, посочва британският таблоид "Дейли Мейл".

Изхождайки от откритието, направено от колегите им в университета в Чикаго, изследователите от университета "Куин Мери" във Великобритания са се опитали да установят дали достатъчното снабдяване на организма с витамин Д намалява риска от появяването на диабет тип ІІ. За тази цел, над 300 доброволци с повишен риск от заболяване с диабет, ще приемат този витамин, като бъдат наблюдавани по време на експеримента, за да се оцени влиянието на витамин Д върху организма и как той влияе на предразположеността от развитието на диабет. Смята се, че този витамин поддържа имунната система в добро здравословно състояние, предлагайки защита на клетките. "Снабдяването на организма с достатъчно количество витамин Д може да бъде прост и ефективен метод за регулиране на нивото на кръвната захар и превенцията на сериозни усложнения, свързани с появата на диабет", посочват изследователите.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.20910 seconds