Хранене и диети

Сезонът на голямото ядене

Празниците са съвсем близо и хората вече се запасяват с хранителни продукти, с които да отрупат празничната трапеза. Преди да седнете на масата и да напълните чинията си за пореден път се...

  • 27 December

Червеното цвекло – новият елексир на младостта?

Консумацията на сок от червено цвекло може да помогне на възрастните хора да водят по-активен живот, сочи ново изследване. Изследване, публикувано в Journal of Applied...

  • 21 December

Дами, хапвайте чесън!

Жените, които консумират храна, богата на зеленчуци от семейство лукови - като чесън, лук и праз, имат по-нисък риск от остеоартроза на тазобедрената става, сочи ново проучване. Британските...

  • 20 December

Черният ориз пази от възпаления

Американски учени твърдят, че черната разновидност на ориза може да намалява възпаленията в организма, участващи в заболявания като астма, алергии и др. Люспата на черния ориз не е...

  • 17 December

Млякото намалява риска за сърцето

Американски и холандски учени установили, че консумацията на три чаши мляко може да намали риска от сърдечно-съдови заболявания с 18 на сто. Изследването, публикувано в American...

  • 17 December

Бременните трябва да избягват риба тон

Бременните и децата отдавна са предупреждавани да избягват яденето на някои видове морски дарове заради риск от замърсяване с живак. Това е реална заплаха, тъй като живакът е невротоксин и...

  • 15 December

Медът – сладко решение за всякакви проблеми

Преди две хиляди години гръцките атлети са се тъпчели с мед по време на тренировките за олимпиадата, тъй като сладкият продукт дава енергия. Медът съдържа глюкоза и фруктоза, които...

  • 14 December

Подмладяване и вталяване без изтощителни диети

Ако вече сте стигнали до убеждението, че именно начинът на хранене е в основата на доброто здраве, не се подвеждайте по широко рекламираните чужди диети. Малките корекции в навиците могат да...

  • 13 December

Индекс на телеснaта маса

см
кг.
год.
Page generation time: 0.09541 seconds